mango sorbesi

(8 Porsiyon)

Malzemeler  

150 ml su
2 adet olgunlaşmış mango
Çok az tuz
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kadar Canderel Sukraloz Toz  

Yapılışı 

Öncelikle 150 ml ılık suya Canderel Sukraloz Toz’u koyup iyice erimesini sağlayın. 
Mangoları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra blenderdan geçirin.
İçine Canderel Sukraloz Toz’lu suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Plastik bir kaba alıp dondurucuya koyun.
1 saat sonra kenarları donmaya başlamış karışımı, kaşık yardımıyla alt üst edin ve 1 saat daha donmaya bırakın.
Mango sorbeniz artık hazır! Servis yapmadan önce dondurucudan alıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Kaselere koyup soğuk olarak servis yapın.

(2 adet mango yerine 3 adet şeftali de kullanabilirsiniz)  

1 Porsiyon: 30 Kcal

6.3 g karbonhidrat  

mango-sorbe

mango sorbesi

(8 Porsiyon)

Malzemeler  

150 ml su
2 adet mango
Çok az tuz
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı kadar Canderel Sukraloz Toz  

Yapılışı 

Öncelikle 150 ml kaynar suya Canderel Sukraloz Toz’u koyup iyice erimesini sağlayın. 
Mangoları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra blenderdan geçirin.
İçine Canderel Sukraloz Toz’lu suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Plastik bir kaba alıp dondurucuya koyun.
1 saat sonra kenarları donmaya başlamış karışımı, kaşık yardımıyla alt üst edin ve 1 saat daha donmaya bırakın.
Mango sorbeniz artık hazır! Servis yapmadan önce dondurucudan alıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Kaselere koyup soğuk olarak servis yapın.

(2 adet mango yerine 3 adet şeftali de kullanabilirsiniz)  

1 Porsiyon: 30 Kcal

6.3 gr karbonhidrat