vazgeçilmeyen tarifler

Parmesanlı Salata

Malzemeler:
40 g Roka
30 g Parmesan (2 çorba kaşığı)
40 g Kuru incir (2 adet)
10 g Zeytinyağı (1 çorba kaşığı)
1 g Canderel Green (1 çorba kaşığı)
10 g Ceviz  (1 adet)
10 g Sirke (1 çorba kaşığı)

Hazırlanışı:
Rokaları yıkayın ve suyu süzülene kadar bekleyin
Rokaları elinizle parçalara bölün
Zeytinyağını rokanın üzerine ekleyin
Parmesan peynirini rendelenmiş veya ince şeritler halinde hazırlayın
Kuru incirleri ince ince dilimleyin
1 yemek kaşığı Canderel Green’i 1 kaşık suda eritin
Canderel Green, sirke ve cevizi karıştırın
Rokaların üzerine parmesan peyniri ve inciri ekleyin
En son sosunu ekleyerek servis edin

1 porsiyon:
250 kalori

Soğuk Çorba – Gazpaço

Malzemeler (4 Kişilik):
900g domates
1 yeşil biber
300 ml. domates suyu
2 diş sarımsak
2-3 damla acı sos
1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz
2 dilim kabukları ayıklanmış ekmek
1 demet fesleğen
Buz
Tuz
Taze cekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Domates, yeşil biber ve salatalığı küçük küpler halinde dilimleyerek geniş bir kaba koyun,
Domates suyu, sarımsak, acı sos, Canderel Klasik Toz ve ekmeği robotta ezerek bir püre elde edin.
Ardından ince ince kıyılmış fesleğeni ve baharatları ekleyerek buzdolabında soğutun,
Servis etmeden önce bol miktarda buz ekleyin.
Sıcak yaz günlerinde Gazpaço’yu üzerine taze çekilmiş karabiber serperek ve yanında bolca kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.

1 Poersiyon:
Enerji: 129 kcal
Karbonhidrat: 25 g
Protein: 5 g
Yağ: 0,9 g

Soya Soslu Tavuk

Malzemeler:
350 g Çiğ Tavuk Göğüsü (2 el kadar)
10 g Soya Sosu (1 çorba kaşığı)
3 g Sarımsak (1 diş)
1 g Canderel Green (1 çorba kaşığı)
10 g Zeytinyağı (1 çorba kaşığı )
2 g Acı Pul Biber Tozu (1 çay kaşığı)
30 g Kırmızı Biber (1 adet)
30 g Sarı Biber (1 adet)
30 g Dolmalık Yeşil Biber (1 adet)

Hazırlanışı:
Tavukları ince şeriler halinde kesin
Bir kase içine zeytinyağı, Canderel Green, soyasosu ve pul biberi karıştırın
Tavukları hazırladığınız sos ile karıştırın ve bekletin ( mümkünse 1 gece dolapta beklesin)
Tavaya çok az zeytinyağı koyun ve tavukları içine atın
Biberleri de aynı tavuklar gibi ince ince dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin
Pişirirken içine 1 tatlı kaşığı kadar soya sosu ilave edebilirisiniz

1 porsiyon:
230 kalori

Barbekü Soslu Şiş Kebap

Malzemeler (4 kişilik):
400 g yağsız but ya da biftek
16 adet mantar
1 kırmızı soğan
1’er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
8 adet bambu ya da metal şiş

Sos Malzemeleri:
3 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz

Hazırlanışı:
Etin yağını ayıklayarak kuşbaşı doğrayın,
Sos malzemelerinin tamamını bir kasede karıştırarak etleri ekleyin ve 30 dk. ila 1 gece boyunca kapalı bir kapta buzdolabında marine edin,
Sosu süzerek saklayın,
Kare şeklinde doğranmış sebzeleri ve etleri karışık şekilde şişlere dizin,
Kalan marine sosu bir fırça yardımı ile şişlerin üzerine sürün,
Izgara üzerinde şişleri pişirin.

1 porsiyon;
Enerji: 801 kj / 191 kcal
Yağ: 5 g
Karbonhidrat: 10 g

Domatesli Fırınlanmış Patates

Malzemeler (4 kişilik):
8 adet domates
1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz
1 yemek kaşığı kekik
1 demet roka
2 iri patates
İri çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı eski kaşar peynir

Hazırlanışı:
190 C°’ye ayarladığınız fırını önceden ısıtın ve 2 fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın,
Domatesleri ortadan ikiye bölerek kesik yüzleri yukarıya bakacak şekilde tepsilerden birine dizin,
Üzerlerine kekik, karabiber ve Canderel Klasik Toz serpin,
Patatesleri soyduktan sonra ince ince dilimleyin,
Bir kasede rendelenmiş peynir, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın,
Patates dilimlerini de kasenin içerisinde iyice sosa buladıktan sonra diğer tepsiye 8 eşit parçaya bölerek dizin,
Patatesleri fırının üst rafına domatesleri ise alt rafına yerleştirdikten sonra 30-40 dakika süre ile patatesler kızarana kadar pişirin,
Servis tabaklarına roka yapraklarını dizin üzerine sıra ile patates ve domates dilimlerini yerleştirdikten sonra hemen servis yapın.

1 porsiyon:
Enerji: 390 kj / 93 kcal
Yağ: 3 g
Karbonhidrat: 12 g

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler:
500 g taze fasulye 160 kcal
1 baş kuru soğan 38 kcal
2 adet sivri biber 22 kcal
2 tatlı kaşığı Canderel Klasik Toz (1 g) 3,8 kcal
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 180 kcal
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy domates 66 kcal

Hazırlanışı:
Fasulyeleri önce yıkayın, kılçıklarını bıçakla çıkarıp ince ince piyazlık doğrayın. Soğan, biber ve domatesleri de küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye önce yağı ardından soğan ve doğranmış sarımsağı ekleyip ocağı açın. Soğanları yağla beraber karıştırırken biber ve domatesi de ekleyin. 5 dakika biberler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Yıkanıp ayıklanmış fasulyeleri de tencereye koyduktan sonra 1 kez karıştırıp tencerenin kapağını kapayın. Kısık ateşte 15 dakika fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Fasulyeler piştiğinde tuz ve Canderel Klasik Tozu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kısık ateşte fasulyeler kendi suyunu bırakacaktır ve ekstra su eklemek gerekmeyecektir. Eğer yeterli gelmezse ek olarak 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Bu yemeği düdüklü tencerede yapmak isterseniz tüm malzemeleri aynı anda koyup, 1 çay bardağı soğuk su eklemeli ve kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmelisiniz. Fazla pişerse fasulyeler eriyebilir bu nedenle düdüklü tencerede yaparken çok dikkatli olun. Düdüklü tencerede pişirme tekniği besin değerinde kayba neden olmaz. Ayrıca zaman ve enerjiden de tasarruf etmenizi sağlar.

1 Porsiyon:
78 kalori

Zeytinyağlı Biber Dolma

Malzemeler:
500 g dolmalık biber (8 küçük boy) 180 kcal
8 yemek kaşığı dolmalık pirinç (1 su bardağı – 150 g) 544 kcal
1 baş kuru soğan 38 kcal
1 orta boy domates 22 kcal
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
Karabiber, pul biber, dolma baharatı (arzuya göre)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 180 kcal
3 tatlı kaşığı Canderel Klasik Toz (1,5 g) 5,7 kcal
1/2 limon
2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Dolmalık biberleri önce yıkayıp sap kısmını zedelemeden bastırarak çıkarın. Biberlerin içini de iyice yıkayarak tohumları temizleyin. Biberleri süzgece bardak gibi ters kapayarak süzdürün. Sapları atmayın, dolmalara kapak olarak tekrar kullanacaksınız.
Pirinci sıcak su ile yıkayın
Kıyılmış soğan, sarımsak, rendelenmiş domates ve baharatları bir kapta karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını, tuz ve Canderel Klasik Tozu ekleyip, yarım limonun suyunu da ilave edin. En son suyu iyice süzülmüş pirinci de kaba koyarak karıştırın.
Dolmalık biberlerin içine hazırladığınız dolma içini eşit bir şekilde doldurun. Daha önceden yıkanmış olan biber saplarını kapatarak bir tencereye yerleştirin. 2 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağını dolmaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde 30 dakika pişirin.
Düdüklü tencere kullanacaksanız 1,5 bardak su eklemeniz ve kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

1 Porsiyon:
240 kalori

Domatesli Makarna Sosu

Malzemeler:
800 g domates (rendelenecek)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Bir tutam ince kıyılmış fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz

Hazırlanışı:
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ıstın ve içine ince doğranmış sarımsakları ekleyip bir süre kavurun,
Domatesleri, tuzu ve biberi de kavurduğunuz sarımsakların üzerine ekleyip karıştırın,
Domatesler suyunu bırakana kadar pişirin. Domates suyu buharlaşmaya başladığında tencereyi ateşten alın ve tencereye kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını, fesleğeni, kekiği ve Canderel Klasik Toz’u ekleyin,
Domatesli makarna sosunuz hazır,
Önceden pişirdiğiniz herhangi cins bir makarna üzerine sıcak olarak servis edin.

1 porsiyon;
Enerji: 92 kcal
Hazırlama Süresi: 20 dak.
Pişirme Süresi: 15 dak.

Yaban Mersini Tutkusu

Malzemeler (1 Kase):
200 g Yağsız Yoğurt (1 kase)
5 g Tarçın (1 silme çay kaşığı)
0.5 g Canderel Green (1 tatlı kaşığı)
10 g Yulaf / Buğday Gevreği (1 tatlı kaşığı)
20 g Yaban Mersini (1 çorba kaşığı)

Hazırlanışı:
Yoğurt , tarçın, Canderel Green birlikte karıştırın.
İçine yaban mersini ve gevreğin tümü ilave edin.
Buzlukta 1 saat kadar bekletin.

Tarçınlı Soğuk Kahve

Malzemeler (2-3 kişilik):
250ml Filtre Kahve (1 fincan)
100ml Yağsız Süt (½ su bardağı)
5 g Tarçın (1 çay kaşığı)
0.5 g Canderel Green (1 tatlı kaşığı)
Buz (isteğe göre)
Aroma ( isteğe göre 1 – 2 damla)

Hazırlanışı:
Filtre kahvenizi hazırlarken içine tarçın da ekleyin.
Yağsız sütü ve Canderel Green ile karıştırın.
Sütü kahveye ekleyin ve biraz soğuduktan sonra buzlarla serinletin.
Arzu ederseniz, kalori içermeyen fındık, vanilya ..vb aromalardan karıştırın.

1 Fincan:
30 kalori

Limonata

Malzemeler (2-3 kişilik):
1 büyük limon
2-3 yemek kaşığı Canderel Klasik Toz
600 ml. su
Buz

Süsleme için:
Limon dilimleri
Nane yaprağı

Hazırlanışı:
Limonu dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın,
Canderel Klasik Toz ve buzu ekleyerek malzemelerin hepsi püre halini alana kadar blenderda karıştırın,
Suyu ekledikten sonra limonatanızı uzun bardaklarda limon dilimi ve nane yaprağıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

1 Bardak:
290 kalori

Kuruyemişli Kurabiye

Malzemeler (22 Adet):
50g Yumurta (1 adet )
100ml Yarım Yağlı Süt (1 çay bardağı)
500g Tam Buğday Un (4 su bardağı)
30g Canderel Green (1 su bardağı)
10 g Kuru Üzüm (1 çorba kaşığı)
40 g Kuru Kayısı (8 adet)
10 g Ceviz (2 tam)
10 g Fındık (10 adet)
10 g Badem (10 adet)
20 g Zeytinyağı (2 çorba kaşığı)
20 g Margarin (1 çorba kaşığı)

Hazırlanışı:
Süt-şeker ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın.
Bu karışıma zeytinyağı ve margarini de ekleyin
İçine un, Canderel Green ve kuruyemişleri ilave edin. İyice karıştırın.
Tatlılık derecesi için hamurun tadına bakıp biraz daha Canderel Green ilave edebilirsiniz.
Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yuvarlak yuvarlak yapabilecek kıvama gelene kadar ekleyin.
Ceviz büyüklüğünde toplar halinde parçalara ayırın ve fırında 20 dakika pişirin.

1 Porsiyon:
80 kalori

Fındıklı Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler (20 adet):
50 g Yumurta (1 adet)
150 g Kepekli Un (1,5 su bardağı)
80 g Light margarin (3 çorba kaşığı)
85 g Ezilmiş fındık (½ Su Bardağı)
40 g Damla Çikolata (2-3 çorba kaşığı)
30g Canderel Green (1 su bardağı)
5 g Vanilya (1 Paket)
10 g Kabartma Tozu (1 paket)

Hazırlanışı:
Yumurta (1 Adet) ve Canderel Green birlikte kapta çırpın.
İçine oda sıcaklığında, eritilmiş margarinin tamamını ekleyin.
Fındık, çikolata , vanilya hepsini, içine ekleyin ve karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu ilave edin. Çok yumuşak olursa biraz daha un eklenebilir ama elinizle yuvarlayabiliyorsanız yeterlidir.
Ceviz’den küçük olacak şekilde yuvarlayın.
Yağlı kağıt üzerine sıralayın ve önceden ısıtılmış fırında, 190 derecede 20-25 dakika pişirin

1 Adet
90 kalori

Çilekli Kolay (Pratik) Pasta

Malzemeler 4 kişilik:
100g Yumurta (2 adet)
200g Tam buğdağ unu (1,5 su bardağı)
200ml Yarım yağlı süt (1 su bardağı)
100ml Su (½ bardak su)
1 g Tuz (½ çay kaşığı tuz)

Malzemeler (Sos için):
500g Çilek (10-15 adet)
40g Canderel Green Toz
60 g Limon (1 Tam)
60 g Labne light peyniri (4 yemek kaşığı)

Hazırlanışı:
Tüm çilekleri blendırdan geçirin.
İçine limonun suyunu (1 Tam) ve Canderel Green tamamını katın, pişirin.
Hamuru için ; süt ve yumurtayı (2 Adet) karıştırın.
Un ve tuzu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımın akışkan bir kıvamda olması gerekli. Sert olmamasına, kepçe ile dökülebilir olmasına dikkat edin !!! Buna göre biraz daha fazla su veya süt ekleyebilirsiniz.
Hamurdan 1 kepçe alın ve çok az yağlanmış (margarin veya zeytinyağı ile) teflon tava ısındıktan sonra dökün. Arkalı önlü çevirerek pişirin.
1 kat krep 1 kat labne 1 kat çilekli sos olacak şekilde üst üste dizin
Kalorisi toplamda 4 kat hamur olacak şekilde hesaplanmıştır.

1 Porsiyon
150 kalori

Cevizli Portakallı Kek

Malzemeler (4 kişilik):
150g Yumurta (3 adet)
200ml Yarım yağlı süt (1 su bardağı)
220 g Kepekli Un (2 su bardağı)
60 g Margarin / Sıvıyağ (3 çorba kaşığı)
30 g Canderel Green (1 su bardağı)
20 g Ceviz (1 avuç)
20 g Portakal Kabuğu (2-3 çorba kaşığı)
5 g Vanilya (1 Paket)
10 g Kabartma Tozu (1 paket)
5g Tarçın (1 çay kaşığı)

Hazırlanışı:
Yumurtaları (3 Adet) ve Canderel Green birlikte karıştır.
İçine sıcakta beklemiş , erimiş margarin veya sıvıyağın tamamını ekle.
Un, vanilya, kabartma tozu, ceviz, portakal kabuğunun hepsini karıştır.
Önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede 30-40 dakika pişir.
Çıktıktan sonra üzerine tarçın ilave edebilirsiniz.
Kağıtlı kek şeklinde (16 kağıt) küçük porsiyonlara bölerseniz 25-30 dakikada pişer.

1 Porsiyon
100 kalori

Browni

Malzemeler (12 adet):
240g un (2 su bardağı)
4 yumurta
20 g kakao (4 -5 çorba kaşığı)
15g Canderel Klasik Toz (15 yemek kaşığı)
100 g şeker (0,5 su bardağı)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları geniş bir kaba alıp güzelce çırpın. Süt, sıvı yağ, vanilya, şeker, Canderel Klasik Toz ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Hazırladığınız kek karışımına un ve kabartma tozunu ekleyip kısa bir süre karıştırın. Daha önceden peçete ile yağlanmış kare kek kalıbına kek karışımını dökün. 175 derecede 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine fırından çıkarır çıkarmaz daha önce ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kakaolu sosu döküp eşit şekilde yayın. Soğuduktan sonra servis yapın.

1 Porsiyon:
290 kalori

Elmalı Kurabiye

Malzemeler (12 adet):
50 g tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 g light yoğurt (1/2 çay bardağı)
240 g Un (2 su bardağı)
1/2 paket hamur kabartma tozu

İç harcı
2 orta boy elma
½ tatlı kaşığı toz tarçın
3 g Canderel Klasik Toz (3 yemek kaşığı)

Üzeri için
3 g Canderel Klasik Toz (3 yemek kaşığı)

Hazırlanışı:
Kurabiye Yapılışı; Zeytinyağı, yoğurt ve erittiğiniz tereyağını derin bir hamur kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru mermer zemine alın ve kalın bir yufka olacak şekilde merdane ile açın. Açtığınız hamuru bıçak yardımı ile eşit karelere bölün. Elmalı harcı kestiğiniz kare hamurlara paylaştırıp iki taraflı mektup zarfı gibi kapatın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz daha sıcakken üzerine Canderel Klasik Toz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Elma sosunun yapılışı; Elmaları yıkadıktan sonra kabuğunu soyup rendeleyin. Küçük bir tavada Canderel Klasik Toz ile elma rendesini karıştırıp 5 dakika pişirin. Toz tarçını ilave ettikten sonra ocağın altını kapayın.

1 Adet
131 kalori

Vanilyalı Kek

Malzemeler (8 kişilik):
50 g Un (2 çay bardağı)
9 g Canderel Klasik Toz (9 yemek kaşığı)
30 g Sıvı yağ (1/3 çay bardağı)
100 ml Yağsız süt (1 çay bardağı)
100 g Light yoğurt (1 çay bardağı)
2 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (Vanilya yerine portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Yumurtayı çırpmaya devam ederken sırasıyla Canderel Klasik Toz, un, süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Keki güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında kısa bir süre karıştırdıktan sonra peçete ile yağladığınız fırın kabına dökün. 170 derecede önceden ısınmış fırında 40 dakika pişirin.

1 Porsiyon
131 kalori

Kabak Tatlısı

Malzemeler (4 kişilik):
Bal kabağı 500 g (2 dilim)
1/2 bardak su
15 g Canderel Klasik Toz (15 yemek kaşığı)

Süslemek için
50 g çekilmiş fındık veya ceviz içi 325 kcal

Hazırlanışı:
Soyulmuş yıkanmış kabakları istediğiniz boyda dilimleyin. Bir tencereye kabakları yerleştirip üzerine Canderel Klasik Tozu döküp 5-10 dakika bekletin. Kabaklar sulanırsa ayrıca su eklemenize gerek yok. Kabaklar sulanmazsa yarım bardak suyu ekleyip 15 dakika kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Kabaklar pişince ocağın altını açıp suyunu tamamen çektirebilirsiniz.
Kabak tatlısını isterseniz fırında da yapabilirsiniz. Üzerinin kızarması için piştikten sonra tepsiyi fırının üst rafına 5 dakika çıkarmanız yeterli.

1 Porsiyon
129 kalori