çikolatalı güllü volkan
(6 Porsiyon)
Malzemeler
180 gr bitter çikolata
180 gr tereyağı
3+1 yumurta
4 yemek kaşığı Canderel toz form
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı
• Çikolataları ince parçalar halinde kırın.
• Tereyağını benmari usulünde eritin.
• Erimiş sıcak tereyağını çikolataların üzerine dökün. Tereyağının sıcaklığı ile eriyen çikolataları yağ ile çırpın. Kadife kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Arada erimeyen çikolatalar olursa benmariye aralıklar ile koyup işleme devam edebilirsiniz
• Karışımın birazdan ekleyeceğiniz yumurtaları pişirmeyecek sıcaklığa inmesini bekleyin.
• 3 yumurtayı aralıklar ile ekleyip karışımı çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek bir seferde eklemeyin. Çoğu zaman 3 yumurta bu formül için idealdir ama büyüklükleri değiştiğinden; kıvamı gözünüz kesmediyse yedek yumurtanın sarısını ilave edebilirsiniz.
• Çırpmaya devam edin.
• Yumurtaları da karışıma homojen bir şekilde yedirdikten sonra Canderel, un ve gül suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
• Önceden yağlayıp unladığınız sufle kalıplarına karışımı dökün.
• 200 derece fırında 8-12 dakika arasında pişirin.
• Gözünüz üzerinde olsun zira marka, model ve yaşına göre fırınların rejimleri ve tepkileri değişiyor. Genellikle 200 derecede 9-10 dakika arası ideal sonuçtur
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 g Protein 18 g Yağ 18 g Karbonhidrat
çikolatalı güllü volkan
(6 Porsiyon)
Malzemeler
180 gr bitter çikolata
180 gr tereyağı
3+1 yumurta
4 yemek kaşığı Canderel toz form
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı
• Çikolataları ince parçalar halinde kırın.
• Tereyağını benmari usulünde eritin.
• Erimiş sıcak tereyağını çikolataların üzerine dökün. Tereyağının sıcaklığı ile eriyen çikolataları yağ ile çırpın. Kadife kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Arada erimeyen çikolatalar olursa benmariye aralıklar ile koyup işleme devam edebilirsiniz
• Karışımın birazdan ekleyeceğiniz yumurtaları pişirmeyecek sıcaklığa inmesini bekleyin.
• 3 yumurtayı aralıklar ile ekleyip karışımı çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek bir seferde eklemeyin. Çoğu zaman 3 yumurta bu formül için idealdir ama büyüklükleri değiştiğinden; kıvamı gözünüz kesmediyse yedek yumurtanın sarısını ilave edebilirsiniz.
• Çırpmaya devam edin.
• Yumurtaları da karışıma homojen bir şekilde yedirdikten sonra Canderel, un ve gül suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
• Önceden yağlayıp unladığınız sufle kalıplarına karışımı dökün.
• 200 derece fırında 8-12 dakika arasında pişirin.
• Gözünüz üzerinde olsun zira marka, model ve yaşına göre fırınların rejimleri ve tepkileri değişiyor. Genellikle 200 derecede 9-10 dakika arası ideal sonuçtur
1 Porsiyon: 274 Kcal
7.9 gr Protein 18 gr Yağ
18 gr Karbonhidrat